10.9.08

Stichting tegen analfabetisme gaat door

De komende jaren wil Stichting Lezen & Schrijven de aanpak van laaggeletterdheid verbreden en verdiepen. Dat meldt zij in een persbericht. De stichting zal zich onder andere in gaan zetten om de ondertekenaars van het Convenant 'Structurele aanpak laaggeletterdheid in de samenleving en het bedrijfsleven 2007 - 2015' te helpen hun ambities te bereiken.

Dit convenant, getekend door de overheid (de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; Jeugd en Gezin en Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en het bedrijfsleven werd een jaar geleden op 11 september 2007 getekend. Sinds haar oprichting in mei 2004 heeft Stichting Lezen & Schrijven zich als aanjager ingezet voor het verankeren van de aanpak van laaggeletterdheid.

Margreet de Vries, directeur van Stichting Lezen & Schrijven: "Steeds meer individuen en organisaties zetten zich actief in en onderschrijven het belang van geletterdheid. Men wordt bekender met de problematiek en het aantal cursisten is mede door de inspanning van alle spelers in vier jaar bijna verdubbeld. Toch zijn we er nog niet. De verankering van de aanpak van laaggeletterdheid in organisaties en de samenleving is nog niet gerealiseerd."

Labels: ,

Cursuswinkel Journalistiek
Cursus Gedichten Schrijven
Cursus Schrijven voor Kinderen
Cursus Tekstschrijven
Cursus Journalistiek Schrijven
Cursus Teksten Corrigeren
Cursus Neurolinguistisch Programmeren
Tekstschrijfblog
Gratis Vertaalwoordenboek
Gratis puzzels





Powered by Blogger